Recepten

Lazy friday groenten-kippensoep

Lazy friday groenten-kippensoep is een heerlijk, gezonde eiwitrijke immuunsysteem-ondersteunende soep om te maken op een luie dag of een vrijdag als de groentela leeg moet.
Wat heb ik gebruikt:

  • Kokosolie
  • 2 soepkippen
  • een pond vleugels en boutjes
  • 1 flespompoen
  • groentenrestjes uit de koelkast (uien, knoflook, maiskolf, diepvriessoepgroenten, zoete aardappel en een verdwaalde pastinaak

Om de soep meer smaak te laten krijgen heb ik de soepkippen in stukken gehakt en eerst aan gebraad in een braadpan. Tegelijkertijd een pan met water opgezet en aan de kook gebracht. De stukken kip die lekker bruin waren in de soeppan gekiept en de lege plekken in de braadpan meteen vervangen voor nieuwe stukken kip. (Gebruik lokosolie omdat die bij verhitting bijna volledig stabiel blijft. Olijfolie bevat veel omega 9 en die oxideert bij verhitting. Bij roomboter verbranden de eiwitdeeltjes en over de andere braadproducten wil ik het niet eens hebben). 

In de braadpan zit nu nog jus van de kip. Die smaak wil je niet verliezen dus heb ik de uien, knoflook, pastinaak (pastinaak neemt smaken op) en zoete aardappel in de jus laten smoren. Ik gebruik uien en knoflook (Allium Sativum) omdat ze lekker zijn en omdat ze zwavelhoudend zijn. Zwavelhoudende producten ondersteunen onder andere de leverfunctie en het immuunsysteem.

Als laatste gooi ik een restje diepvriessoepgroenten er bij en de pompoen. Even doorbakken en dan hup bij de kip.

De kippenvleugels kruid ik aan met komijn, kurkuma, paprikapoeder en peper. Even aanbakken en dan bij de soep. Een lepel bouillon in de braadpan gieten en dan weer terug te gooien in de soep neemt de laatste restjes smaak over in de soep.

Ik heb nu een heerlijke gekleurde en smaakvolle soep die ik door de bedrijven heen heb kunnen maken. want het steekt niet zo nauw wanneer je alles maakt. Later gooi je toch alles door elkaar.

Wat belangrijk is is dat de soep veel kleur heeft. Ik zeg altijd: eet de regenboog. Veel kleur geeft veel verschillende voedingstoffen. De soep is eiwitrijk en door het gebruik van soepkip met karkas, vleugels en boutjes gelatine. Gelatine draagt bij aan opname van stoffen die te maken hebben met botstructuur, spieropbouw en nog belangrijker: het immuunsysteem.

Maar het allerbelangrijktste is: hij is kei en keilekker hmmmmmmm

Eet smakelijk

 

Delen
Gepubliceerd door:
Monique Brandsma

Recente artikelen

Onbeschaamdheid en hoe dat gezond authentiek kan zijn

Onbeschaamdheid, wat zegt jou dat? Durf jij onbeschaamd te zijn? In mijn feed en mailbox…

2 jaar geleden

Verwarmende pompoensoep

Zin in een heerlijke pompoensoep dit je buik nog urenlang verwarmd en je organen lekker…

2 jaar geleden

Eet je warm

Wist je dat een warm lijf alles te maken heeft met voeding? Wil je hier…

2 jaar geleden

Pleasure only, gezonde chocolade drank

Dit artikel is voor jou als je van chocolade houdt. Chocolademelk 2.0 zeg maar. Heerlijk…

2 jaar geleden

Valpartijen bij ouderen. Voorkom botbreuken met de kracht van vitamine D3 #3

Wist je dat vitamine D3 gebrek gerelateerd is aan valpartijen met bot en heupbreuken bij…

2 jaar geleden

Waar moet je op letten bij een vitamine D3 supplement (De kracht van vitamine D #2)

In de winter is D3 ontzettend belangrijk om gezond en vol in je energie te…

2 jaar geleden