Selecteer een pagina

Jouw beweging naar een gezond en energiek leven

Van aanmodderen naar stappen zetten

Jij staat centraal

Het traject “Regie over je Energie” is een speciaal voor jou op maat gemaakt traject waarmee je een investering doet in jezelf. Je zet de meest bepalende stap van je leven, gaat voor een daadwerkelijke verandering en bouwt aan een stevig fundament. Door het heft in eigen handen te nemen en daarmee de regie over je energie, creër autonomie over je eigen gezondheid. Hierdoor ben je in staat voortaan die keuzes te maken die goed voor je zijn. Je weet wat je nodig hebt om vitaal en veerkrachtig te worden en te blijven.

Los je energieblokkades op. Leer welke voeding jou echt voedt in plaats van alleen vult. Leer hoe je jouw energie voor jou laat werken. Maak korte metten met die saboteur die tussen jou en je gezondheid staat. Maak die beweging en neem de regie over je energie in eigen handen. Je bent het waard!

“Wachten tot er vanzelf iets verandert is net zo effectief als op een treinstation wachten op een boot .”

Ik kan een traject bij Monique ten harte aanbevelen. Sinds ik bij haar ben geweest hebben er grote veranderingen plaats gevonden op fysiek en mentaal niveau. Mijn constante gevecht met een gezond gewicht heeft een totale ommekeer gekregen, waarmee ook mijn voedingspatroon totaal is veranderd. Ik eet naar behoefte en niet meer naar norm. Daarnaast zijn we bezig geweest met mijn schildklier ( trage ). Ook hier zijn positieve verandering waar ik nog in zit, naar verminderen van medicatie tot geen medicatie meer en een gezonde schildklier.

Zeer blij met wat er in korte tijd ( sinds 01-09-’21) is verandert

Marlon Schalkwijk

Therapeut , Praktijk "De Vlindervallei".

In 13 weken naar een fit en gezond lichaam, mentale veerkracht en verbeterde weerstand

Week 1, Praktijk: De start van A naar Beter. We inventariseren de conditie van de energiesystemen in jouw lijf en lokaliseren stress op belangrijke voedingsstoffen in jouw lichaam. Met deze informatie krijg jij inzicht in hoe je ervoor staat en maken we een plan en stellen we een voor jou optimaal doel.

Week 2 Zoom: Met de inzichten uit de voorgaande sessie ga jij aan de slag met je voeding. We nemen je voeding onder de loep en beslissen waar de snelste en effectiefste klappen gemaakt kunnen worden. Ik sta je bij met, voor jou, waardevolle kennis zodat jij veranderingen makkelijk kan integreren.

Week 3, 5 en 7, Praktijk: In deze weken nemen we grote stappen door de stress te elimineren op belangrijke voedingsstoffen zodat die weer voor jou ter beschikking komen. Vastgeroeste ongezonde patronen komen aan het licht zodat die getransformeert kunnen worden naar patronen die je wel voor jou werken.

Week 4, 6, 8, 10 en 12 Zoom: In deze sessies deel ik met jou alle kennis die ik heb wat betreft je bloedsuikerspiegel, werking van insuline, het effect van stress op je immuunsysteem en wat belangrijke voedingstoffen voor jou doen. Ik leer je wat intermittend fasting is en waarom dit zo een enorm effect heeft op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. En hoe je dit gemakkelijk integreert op een speelse manier.

Ik geef ook de geheimen prijs achter supplementen en de do’s en don’ts van deze middelen. Ik leer je waarom diëten en programma’s vaak niet werken, waar het jojo-effect door ontstaat en hoe jij daar uit blijft zodat je nooit meer geld en energie stopt in middelen en programma’s die jou niet helpen. Je zet belangrijke stappen naar eigen regie en de voor jou beste keuzes maken wordt steeds makkelijker voor je.

Het voelt soms als balanceren op een evenwichtsbalk maar don’t worry, ik ben er voor jou every step of the way. Je staat er niet alleen voor.

Week 9, 11 Praktijk: De energiesystemen, zoals chakra’s en meridianen, waarvan de energie nog is geblokkeerd maken we vrij zodat de energie voor jou kan gaan stromen.

Nog belangrijker, je gaat aan de slag met, zoals ik ze noem, jouw saboteurs die jou in de weg staan patronen die niets opleveren te doorbreken. De sabeltandtijgers waarvan jouw systeem nog niet weet dat zij al lang zijn uitgestorven. Deze patronen doorbreken betekend dat jij uit de vicieuze cirkel kan stappen, de cirkel die de meeste stress oplevert en ook de meeste energie kost.

Week 13 Praktijk: Hoera je bent er. In deze laatste sessie vieren we je succes en hecht je de laatste eindjes af. Je lijf voelt fitter en je voelt vertrouwen en autonomie. Je voelt mentale veerkracht zodat jij nu zelf de keuzes kan maken die goed voor jou zijn. Jij hebt het heft in handen genomen. De weg naar autonomie en regie over jouw energie is vrij. Je hebt het maar mooi gedaan. Gefeliciteerd!

De sessies bij Monique zijn ontzettend fijn. Ze luistert écht en springt naadloos in op datgene wat er nodig is om het moment. Ik heb echt heel veel los kunnen laten in onze sessies en het heeft me veel rust en ontspanning gebracht. Ik heb nu merkbaar minder last van mijn allergieën voor honden en katten en voelde me altijd vitaler na een sessie dan ervoor.

Sabine van der Aa

Interim HR Manager en Organisatieadviseur, Puur en Vuur

R

Een dag vol energie

Je staat fit op in de ochtend, je hebt zin in je dag en de dagelijkse dingen gaan je makkelijker af. ‘Savonds heb je nog genoeg energie om iets te ondernemen. Je bent en blijft lekker in beweging.

R

Mentale weerbaarheid

Je maakt keuzes die goed zijn voor jou. Je bent autonoom en wend je energie aan datgene waar jij je goed bij voelt en wat bij je past.

R

Je hebt een gezond gewicht.

Jojo-en is verleden tijd. Je weet wat je moet eten om je lichaam niet alleen te vullen maar ook daadwerkelijk te voeden. En dat merk je aan alle kanten

R

Dahaag virusjes en verkoudheidjes

Virussen en verkoudheden gaan jouw deur voorbij. En als er toch een keer eentje blijft hangen ben je in no time weer fit.

Het traject ‘regie over je energie’ is voor jou als je zelf aan de bak wil met jouw gezondheid. Een expert wil worden (zelf je veters strikken) over je eigen lichaam en autonomie wil bereiken met betrekking tot je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. En op zo een manier de stap wil maken naar een fit en vitaal leven. 

Ik kwam bij Monique omdat ik constant weinig energie had. Vooral in de donkere maanden van het jaar. Na een paar sessies begon ik kleine veranderingen te zien. Ik begon langzaam steeds actiever te worden, omdat ik steeds meer energie had. Elk jaar was het lastig voor me in de wintermaanden, maar ik merkte daar niks van dit jaar. Ik bleef actief. Het verschil met voorgaande jaren is als dag en nacht.

Milad Jafarzadeh

Ik kies voor autonomie over mijn gezondheid!

Je krijgt bij je boeking een factuur die je zelf kunt overmaken

Ik ben bij Monique gekomen via facebook en ik ben daar zeer dankbaar voor. Ze is een warme lieve vrouw met een brede kennis van veel facetten van het lichaam. Ze is een veelzijdig therapeut die mij op meerdere gebieden helpt. Ik draai al een tijdje in het medische en psychologische molen mee en toch heb ik bij haar weer nieuwe inzichten gekregen en nieuwe dingen over mijn lichaam geleerd. Ze zal alles uit de kast trekken om je te kunnen helpen en ze staat altijd voor je klaar. Zeker een aanrader om langs te gaan en te zien wat ze voor je kan betekenen.

Claske van der Spek

Veelgestelde vragen

Uit wat voor behandelingen bestaat het traject?

Het traject bestaat uit kinesiologie en orthomoleculaire voedingsadviezen. Bij kinesiologie gebruiken we spiermonotoring om de taal van jouw lichaam te kunnen begrijpen. Je kunt het zien alsof ik een tolk ben. Als we de taal van jouw lijf verstaan kunnen we ook begrijpen wat het nodig heeft om te herstellen.
Orthomoleculaire voedingsadviezen richt zich op wat voedingstoffen met jouw lichaam en gezondheid doen.  

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker kan dat. We gaan dan een contract aan en je kunt per maand, dus in 3 keer betalen. In het eerste termijn moeten, naast het termijnbedrag, ook de supplementen worden betaald.

Met welke klachten kan ik bij jou terecht?

Ik ben gespecialiseerd in klachten met betrekking tot energiegebrek alleen weten mensen vaak niet dat hun klachten daarmee zijn gerelateerd.
Waar kun je aan denken: Als je, ook na een goede nachtrust, je moe wakker wordt. Je na een dag werken of studie afgebrand bent terwijl je eigenlijk graag nog iets zou willen ondernemen (je hoeft niet zo moe te zijn). Je gewicht niet de baas kunnen of als het idee hebben dat wat je eet niet bijdraagt aan je gezondheid. Het gevoel overweldigt te worden door dagelijkse beslommeringen maar ook in contact met anderen of in groepen. Als je dagelijkse stress niet goed aankunt of heel veel last hebt van stress. Ook burn-out klachten of een slecht herstel na ziekte heeft te maken met energiebebrek. 

Mocht je nou een klik voelen bij mijn verhaal en je klacht staat niet bij de beschrijving, bel me dan.

Kan ik een traject tussentijds afbreken of verkleinen?

Nee, dat kan niet. Het traject is afgestemd en wij gaan een commitment aan. Voor een daadwerkelijke verandering is commitment nodig. Jouw lijf heeft tijd nodig om te bevatten wat er gebeurt. Daarnaast kost het tijd en energie om een ingesleten patroon te doorbreken. 

Krijg ik de kosten vergoed door de zorgverzekering?

Ik heb er voor gekozen om geen contract af te sluiten met een zorgverzekeraar. Mijn kosten worden daarom niet vergoed. De reden daarvoor is dat ik het belangrijk vind dat ik ten alle tijden de aandacht kan leveren die voor jou het beste past. Daar is binnen het vergoedingensysteem vaak geen ruimte voor. Door geen contract aan te gaan kan ik al mijn energie en tijd besteden aan wat voor jou het meeste dient.

Kan ik een afspraak annuleren?

Je kunt een afspraak niet anuleren maar wel verplaatsen. Dit kan tot 48 uur van te voren via de mail en binnen 48 uur telefonisch.

Werk je ook met kinderen en vanaf hoe oud?

Mijn specialiteit ligt bij volwassenen en kinderen zijn altijd welkom in mijn praktijk. Voor een voedingsadvies maakt de leeftijd niet uit. Bij kinesiologie kan een kind vanaf ongeveer zes jaar zelf een spiermonitoring ondergaan. Bij babies en kleine kinderen kan ik op een ouder de spiermonitoring doen.

Hoe is de bereikbaarheid van de praktijk?

Mijn praktijk ligt op 20 minuten loopafstand van treinstation Amersfoort Centraal en 0p 5 minuten van de dichstbijzijnde bushalte.
Mijn praktijk is met de auto goed bereikbaar en gevestigd in een woonwijk met rondom gratis parkeren.
Helaas is de ruimte niet rolstoelvriendelijk omdat je een trap op moet.  Ik beschik niet over een lift.

Wil jij dat ik mijn kennis met jou deel?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (niet vaker dan èèn keer per week).

Je hebt je met succes ingeschreven!