Jouw beweging naar een gezond en energiek leven

Kies jouw eigen vorm

Iedereen is verschillend in behoefte en daarom bied ik verschillende opties aan. Wil je direct de diepte in (aanrader)? Ga dan voor het “Regie over je energie” traject. Met dit traject ga jij voor een ware transformatie.
Wil je inzicht over hoe jij er voor staat met betrekking tot je energie? Kies dan voor een Energie-check.
Heb je behoefte om te sparren over een actuele vraag? Kies dan voor de proef-mijn-energie-sessie

Ik raakte snel overweldigt door invloeden van buitenaf. Mijn doelstelling was “Staan als een eik”. Nu, aan het einde van mijn traject ervaar ik veel meer rust, sta ik veel steviger in mijn fundament en blijf ik dichter bij zichzelf. Ook maak ik me niet meer druk over het “moeten” eten en ben ik daar veel relaxter in. Ook naar mijn dochter toe. Sandra Peters

Regie over je Energie: In 13 weken naar een gezond lichaam en een sterk immuunsysteem

Het traject “Regie over je Energie” is een speciaal voor jou op maat gemaakt traject waarmee je een investering doet in jezelf. Je bouwt aan een stevig fundament en gaat voor een ware transformatie. Hierdoor ben je in staat voortaan die keuzes te maken die goed zijn voor jou. Je staat er geen moment alleen voor. Ik ben er voor jou met raad en daad.

13 sessies kinesiologie en coaching

 • Voedingstoffen stressvrij maken waardoor wat je eet voor jou beschikbaar komt in energie.
 • Energiesystemen (chakra’s, meridianen, energetisch veld rondom organen) stressvrij maken waardoor je energie weer beschibaar komt voor jou.
 • Blokkades in energie vrijmaken en trauma’s stressvrij maken waardoor deze transformeren en jij jouw belemmerende patronen kunt doorbreken.
 • Jouw immuunsysteem versterken en zelfherstellend vermogen ondersteunen.
 • Orthomoleculair advies.
 • Voedingsadvies.
 • Coaching over hoe jouw lichaam werkt en tips waarmee je direct aan de slag kunt.
 • Coaching over hoe stress werkt op jouw systeem en hoe je dat transformeert.

Investering: 975,- Euro (te betalen in meerdere termijnen). 

Ik investeer in jou als jij in jezelf investeert. Je krijgt bij je traject: DE 3 supplementen die niet mogen ontbreken in je keukenkastje (mijn ‘amazing 3’).

 • Follow up call via zoom 4 weken na het einde van het traject.
 • Tot 9 maanden na afronding van het traject een  “help ik val terug” emergency sessie in mijn praktijk of via Zoom.

Energie-check

Weet waar je staat met betrekking tot jouw gezondheid. Zeg maar, een APK voor je lichaam.

 • Weet waar je staat met betrekking tot de status van de meest belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt.
 • Weet waar je staat met betrekking tot de status van energiesystemen als chakra’s, meridianen en de energetische velden rondom je organen.

Je weet exact waar je op dit moment staat wat betreft de beschikbare energie in je lichaam en je krijgt een advies op maat waar je direct mee aan de slag komt.

Investering: 90,- euro
Tijdsduur: 1,5 uur
Lokatie: Mijn praktijk

Proef mijn energie 

Heb je een snelle vraag? Brainstorm dan met mij over het meest actuele en belangrijkste thema waar je nu mee zit. We bekijken hoe je dit optimaal kunt aanpakken en ik geef jou tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Investering: gratis
Tijdsduur: 30 minuten
Lokatie: Zoom

Ik kan een traject bij Monique ten harte aanbevelen. Sinds ik bij haar ben geweest hebben er grote veranderingen plaats gevonden op fysiek en mentaal niveau. Mijn constante gevecht met een gezond gewicht heeft een totale ommekeer gekregen, waarmee ook mijn voedingspatroon totaal is veranderd. Ik eet naar behoefte en niet meer naar norm. Daarnaast zijn we bezig geweest met mijn schildklier ( trage ). Ook hier zijn positieve verandering waar ik nog in zit, naar verminderen van medicatie tot geen medicatie meer en een gezonde schildklier.

Zeer blij met wat er in korte tijd ( sinds 01-09-’21) is verandert

Marlon Schalkwijk

Therapeut , Praktijk "De Vlindervallei".

Ik ben bij Monique gekomen via facebook en ik ben daar zeer dankbaar voor. Ze is een warme lieve vrouw met een brede kennis van veel facetten van het lichaam. Ze is een veelzijdig therapeut die mij op meerdere gebieden helpt. Ik draai al een tijdje in het medische en psychologische molen mee en toch heb ik bij haar weer nieuwe inzichten gekregen en nieuwe dingen over mijn lichaam geleerd. Ze zal alles uit de kast trekken om je te kunnen helpen en ze staat altijd voor je klaar. Zeker een aanrader om langs te gaan en te zien wat ze voor je kan betekenen.

Claske van der Spek

R

Een dag vol energie

Je staat fit op in de ochtend, je hebt zin in je dag en de dagelijkse dingen gaan je makkelijker af. ‘Savonds heb je nog genoeg energie om iets te ondernemen. Je bent en blijft lekker in beweging.
R

Regie over je energie en gezondheid

Je maakt keuzes die goed zijn voor jou. Je bent autonoom en wendt je energie aan datgene waar jij je goed bij voelt en wat bij je past.

R

Patronen doorbroken

Jojo-en is verleden tijd, je bent niet meer bang om terug te vallen en tijdens een vakantie of feestperiode kun je je lekker ontspannen en genieten. Daarna pak je de draad, als je die hebt losgelaten, gewoon moeiteloos weer op.

Veelgestelde vragen

Uit wat voor behandelingen bestaat het traject?
Het traject bestaat uit kinesiologie en orthomoleculaire voedingsadviezen. Bij kinesiologie gebruiken we spiermonotoring om de taal van jouw lichaam te kunnen begrijpen. Je kunt het zien alsof ik een tolk ben. Als we de taal van jouw lijf verstaan kunnen we ook begrijpen wat het nodig heeft om te herstellen.
Orthomoleculaire voedingsadviezen richt zich op wat voedingstoffen met jouw lichaam en gezondheid doen.
Kan ik in termijnen betalen?
Jazeker kan dat. We gaan dan een contract aan en je kunt per maand, dus in 3 keer betalen. In het eerste termijn moeten, naast het termijnbedrag, ook de supplementen worden betaald.
Met welke klachten kan ik bij jou terecht?
Ik ben gespecialiseerd in klachten met betrekking tot energiegebrek alleen weten mensen vaak niet dat hun klachten daarmee zijn gerelateerd.
Waar kun je aan denken: Als je, ook na een goede nachtrust, je moe wakker wordt. Je na een dag werken of studie afgebrand bent terwijl je eigenlijk graag nog iets zou willen ondernemen (je hoeft niet zo moe te zijn). Je gewicht niet de baas kunnen of als het idee hebben dat wat je eet niet bijdraagt aan je gezondheid. Het gevoel overweldigt te worden door dagelijkse beslommeringen maar ook in contact met anderen of in groepen. Als je dagelijkse stress niet goed aankunt of heel veel last hebt van stress. Ook burn-out klachten of een slecht herstel na ziekte heeft te maken met energiebebrek.

Mocht je nou een klik voelen bij mijn verhaal en je klacht staat niet bij de beschrijving, bel me dan.

Kan ik een traject tussentijds afbreken of verkleinen?
Nee, dat kan niet. Het traject is afgestemd en wij gaan een commitment aan. Voor een daadwerkelijke verandering is commitment nodig. Jouw lijf heeft tijd nodig om te bevatten wat er gebeurt. Daarnaast kost het tijd en energie om een ingesleten patroon te doorbreken.
Krijg ik de kosten vergoed door de zorgverzekering?
Ik heb er voor gekozen om geen contract af te sluiten met een zorgverzekeraar. Mijn kosten worden daarom niet vergoed. De reden daarvoor is dat ik het belangrijk vind dat ik ten alle tijden de aandacht kan leveren die voor jou het beste past. Daar is binnen het vergoedingensysteem vaak geen ruimte voor. Door geen contract aan te gaan kan ik al mijn energie en tijd besteden aan wat voor jou het meeste dient.
Kan ik een afspraak annuleren?
Je kunt een afspraak niet anuleren maar wel verplaatsen. Dit kan tot 48 uur van te voren via de mail en binnen 48 uur telefonisch.
Werk je ook met kinderen en vanaf hoe oud?
Mijn specialiteit ligt bij volwassenen en kinderen zijn altijd welkom in mijn praktijk. Voor een voedingsadvies maakt de leeftijd niet uit. Bij kinesiologie kan een kind vanaf ongeveer zes jaar zelf een spiermonitoring ondergaan. Bij babies en kleine kinderen kan ik op een ouder de spiermonitoring doen.
Hoe is de bereikbaarheid van de praktijk?
Mijn praktijk ligt op 20 minuten loopafstand van treinstation Amersfoort Centraal en 0p 5 minuten van de dichstbijzijnde bushalte.
Mijn praktijk is met de auto goed bereikbaar en gevestigd in een woonwijk met rondom gratis parkeren.
Helaas is de ruimte niet rolstoelvriendelijk omdat je een trap op moet.  Ik beschik niet over een lift.