Mijn eigen verhaal

Wie ben ik

Veelzijdig, optimistisch, voedingsfreak en altijd bezig met wat mensen beweegt en hun processen. In 2010 zegde ik mijn baan op om met mijn toenmalig partner voor anderhalf jaar naar Curacao te vertrekken. Van planner naar duikinstructeur, van de kou naar de zon. Als instructeur ontdekte ik dat ik ontzettend veel energie krijg om mensen te helpen zich te  ontwikkelen. En vooral om mensen te ondersteunen in het bereiken van hun doelen en in wat ze gelukkig maakt.

Kinesiologie en voeding

Ik ben met kinesiologie begonnen na een autoongeluk met whipplash tot gevolg. Ik verging van de pijn en liep van masseur naar masseur. Wat masseurs niet voor elkaar kregen lukte met kinesiologie wel. Geen pijn meer en mijn rug recht. Dat is altijd zo gebleven, in vele opzichten.
Daarnaast worstelde ik altijd met mijn gewicht en energie. Ik was altijd met dieten aan de gang, sportte bijna elke dag en nooit had dit een langdurig resultaat. Toen ik op de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde kwam ging er een wereld aan kennis voor me open. Ik leerde daar vooral de mechanismes en fysiologische processen die aan voedingsproblematiek ten grondslag liggen en dit overbrengen aan jou als client. Als je begrijpt waarom je iets doet dan is het veel makkelijker iets blijvend te veranderen

Wat mag er veranderen

Toen ik in 2018 mijn Vision Quest in spanje deed kreeg ik de vraag: Wat mag er in jou sterven? Wat mag er achterblijven om plaats te maken voor het nieuwe. Dit zijn ook de vragen die ik jou zal stellen: Welke gewoonten ben je bereid los te laten. Wat heb je daarvoor nodig en wat wil je er graag in de plaats voor terug.

Volg mij op Social Media:

Ik als orthomoleculair therapeut en kinesioloog (of omgekeerde volgorde)

Ik verschil als mens niet van wie ik als therapeut ben. What you see is what you get en wat ik in mijn praktijk doe leef ik. Ik heb mijn ups en downs en ben vooral een mens. Ik zie jou als heel mens in al jouw volledigheid en facetten. Ik denk in mogelijkheden en competenties. Wat heb jij nodig en vooral, wat heb jij in jezelf om te bereiken wat je graag wilt. Het is aan jou. Het is jouw leven.

Een gezond en energiek leven

Ik ontwikkelde dit traject vanuit de wens mensen te helpen naar een gezond en energiek leven. Voor mensen die, net als ik, het zat zijn om om allerlei programma’s te volgen en dieten die eigenlijk niets toevoegen of daadwerkelijk langdurig iets veranderen. Die het zelf willen doen vanuit eigen kennis. Zelf hun veters strikken.

Regiseur van mijn eigen gezondheid

Het terugnemen van mijn eigen regie heeft mij zoveel meer levensvreugde opgeleverd dat ik het jou ook gun. Ik ervaar zoveel meer lucht nu ik niet meer afhankelijk ben van de anderen. Dat ik rustig op vakantie ga en me niet druk maak over eventuele vakantiekilo’s of na kerst en oud & nieuw niet meer angstig naar de weegschaal kijk. Ik gun jou die rust en het gevoel wat het geeft. Zelfstandig en vrij zijn. Autonomie ervaren, weten wat goed voor je is en eigen keuzes maken.

Voel je welkom om contact met mij op te nemen. Ik ontmoet je graag.

Kinesiologie

Trainings Organisatie voor Profesionele Kinesiologie (TOPKI)
HBO opleiding tot professioneel kinesioloog
2015 – 2022

Orthomoleculaire Geneeskunde

Kennis Instituut Natura Foundation
HBO op leiding tot orthomoleculair therapeut volgens de PNI
2016 – 2017

Coaching

Associatie voor coaching
HBO opleiding voor profesioneel coach
2013 – 2014

Hoe klanten mij ervaren

Monique Brandsma, ‘n lieverd, een mooi, zuiver en betrokken mens, die de tijd neemt en geeft om het medemens te helpen in welk proces dan ook.

Haar voedingsadviezen en behandelingen in kinesiologie hebben mij meer rust gegeven, minder in het hoofd te zitten en een betere energiebalans. Door inzicht in mijzelf te verkrijgen tijdens de behandeling, lukt het mij steeds beter om mezelf niet te verliezen tijdens stress- en conflictsituaties maar steeds meer in mijzelf ga staan.

Ik ben heel erg blij, tevreden en dankbaar met de tot nu toe behaalde resultaten.

Liefs, Marjo

Marjo Tollenaar

Wil jij een blijvende verandering bereiken?

Zet die eerste stap………