Lazy friday groenten-kippensoep is een heerlijk, gezonde eiwitrijke immuunsysteem-ondersteunende soep om te maken op een luie dag of een vrijdag als de groentela leeg moet.
Wat heb ik gebruikt:

  • Kokosolie
  • 2 soepkippen
  • een pond vleugels en boutjes
  • 1 flespompoen
  • groentenrestjes uit de koelkast (uien, knoflook, maiskolf, diepvriessoepgroenten, zoete aardappel en een verdwaalde pastinaak

Om de soep meer smaak te laten krijgen heb ik de soepkippen in stukken gehakt en eerst aan gebraad in een braadpan. Tegelijkertijd een pan met water opgezet en aan de kook gebracht. De stukken kip die lekker bruin waren in de soeppan gekiept en de lege plekken in de braadpan meteen vervangen voor nieuwe stukken kip. (Gebruik lokosolie omdat die bij verhitting bijna volledig stabiel blijft. Olijfolie bevat veel omega 9 en die oxideert bij verhitting. Bij roomboter verbranden de eiwitdeeltjes en over de andere braadproducten wil ik het niet eens hebben). 

In de braadpan zit nu nog jus van de kip. Die smaak wil je niet verliezen dus heb ik de uien, knoflook, pastinaak (pastinaak neemt smaken op) en zoete aardappel in de jus laten smoren. Ik gebruik uien en knoflook (Allium Sativum) omdat ze lekker zijn en omdat ze zwavelhoudend zijn. Zwavelhoudende producten ondersteunen onder andere de leverfunctie en het immuunsysteem.

Als laatste gooi ik een restje diepvriessoepgroenten er bij en de pompoen. Even doorbakken en dan hup bij de kip.

De kippenvleugels kruid ik aan met komijn, kurkuma, paprikapoeder en peper. Even aanbakken en dan bij de soep. Een lepel bouillon in de braadpan gieten en dan weer terug te gooien in de soep neemt de laatste restjes smaak over in de soep.

Ik heb nu een heerlijke gekleurde en smaakvolle soep die ik door de bedrijven heen heb kunnen maken. want het steekt niet zo nauw wanneer je alles maakt. Later gooi je toch alles door elkaar.

Wat belangrijk is is dat de soep veel kleur heeft. Ik zeg altijd: eet de regenboog. Veel kleur geeft veel verschillende voedingstoffen. De soep is eiwitrijk en door het gebruik van soepkip met karkas, vleugels en boutjes gelatine. Gelatine draagt bij aan opname van stoffen die te maken hebben met botstructuur, spieropbouw en nog belangrijker: het immuunsysteem.

Maar het allerbelangrijktste is: hij is kei en keilekker hmmmmmmm

Eet smakelijk