Home » Blog » Recepten » Lazy friday groenten-kippensoep

Lazy friday groenten-kippensoep

door | 13 jan, 2020 | Recepten

Lazy friday groenten-kippensoep is een heerlijk, gezonde eiwitrijke immuunsysteem-ondersteunende soep om te maken op een luie dag of een vrijdag als de groentela leeg moet.
Wat heb ik gebruikt:

  • Kokosolie
  • 2 soepkippen
  • een pond vleugels en boutjes
  • 1 flespompoen
  • groentenrestjes uit de koelkast (uien, knoflook, maiskolf, diepvriessoepgroenten, zoete aardappel en een verdwaalde pastinaak

Om de soep meer smaak te laten krijgen heb ik de soepkippen in stukken gehakt en eerst aan gebraad in een braadpan. Tegelijkertijd een pan met water opgezet en aan de kook gebracht. De stukken kip die lekker bruin waren in de soeppan gekiept en de lege plekken in de braadpan meteen vervangen voor nieuwe stukken kip. (Gebruik lokosolie omdat die bij verhitting bijna volledig stabiel blijft. Olijfolie bevat veel omega 9 en die oxideert bij verhitting. Bij roomboter verbranden de eiwitdeeltjes en over de andere braadproducten wil ik het niet eens hebben). 

In de braadpan zit nu nog jus van de kip. Die smaak wil je niet verliezen dus heb ik de uien, knoflook, pastinaak (pastinaak neemt smaken op) en zoete aardappel in de jus laten smoren. Ik gebruik uien en knoflook (Allium Sativum) omdat ze lekker zijn en omdat ze zwavelhoudend zijn. Zwavelhoudende producten ondersteunen onder andere de leverfunctie en het immuunsysteem.

Als laatste gooi ik een restje diepvriessoepgroenten er bij en de pompoen. Even doorbakken en dan hup bij de kip.

De kippenvleugels kruid ik aan met komijn, kurkuma, paprikapoeder en peper. Even aanbakken en dan bij de soep. Een lepel bouillon in de braadpan gieten en dan weer terug te gooien in de soep neemt de laatste restjes smaak over in de soep.

Ik heb nu een heerlijke gekleurde en smaakvolle soep die ik door de bedrijven heen heb kunnen maken. want het steekt niet zo nauw wanneer je alles maakt. Later gooi je toch alles door elkaar.

Wat belangrijk is is dat de soep veel kleur heeft. Ik zeg altijd: eet de regenboog. Veel kleur geeft veel verschillende voedingstoffen. De soep is eiwitrijk en door het gebruik van soepkip met karkas, vleugels en boutjes gelatine. Gelatine draagt bij aan opname van stoffen die te maken hebben met botstructuur, spieropbouw en nog belangrijker: het immuunsysteem.

Maar het allerbelangrijktste is: hij is kei en keilekker hmmmmmmm

Eet smakelijk

 

Over Monique

Vanuit mijn passie over alles wat energie met een mens doet vind ik het heerlijk om mijn kennis en de inspiratie die ik op doe te delen. Volg mijn blogs ter inspiratie, lering en vermaak. In mijn blogs deel ik hoe ik leerde autonoom te worden over mijn gezondheid, de regie over mijn regie in mijn eigen handen nam en wat het mij opleverde.

Daarnaast heb ik mezelf tot doel gesteld om gezond eten lekker en toegankelijk te maken. Ik deel hier mijn recepten en informatie over waarom ik bepaalde ingrediënten gebruik.

Gerelateerde artikelen

Verwarmende pompoensoep

Verwarmende pompoensoep

Zin in een heerlijke pompoensoep dit je buik nog urenlang verwarmd en je organen lekker in beweging brengt (houden ze van). Een feelgoodsoep waar je energie van krijgt en die je innerlijk vuur opstookt? Dan is dit een recept voor jou!

lees verder
Pleasure only, gezonde chocolade drank

Pleasure only, gezonde chocolade drank

Dit artikel is voor jou als je van chocolade houdt. Chocolademelk 2.0 zeg maar. Heerlijk verwarmend en gezond genieten van flavanoiden (wat?), mineralen en antioxydanten in een mok met een toetsje extra. Goed voor je immuunsysteem en je darmen, Me-time in optima forma. Hierna wil je geen gewone chokolademelk meer….

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin