Kokosmelk is wat vetter dan gewone melk en bevat veel vezels. Ik vind zelf de smaak ook lekker. Vettigheid is goed voor de transport van hormonen en geeft een verzadigd gevoel. Rauwe biologische cacao bevat magnesium en stofjes waar je blij van wordt. Je endorfinegehalte stijgt na het eten van cacao. Rauwe honing zit bomvol met antioxidanten, immuunversterkende stoffen en ontstekingsremmers.
Ik werk niet met maten of gewichten maar met gevoel. Gewoon proberen wat je lekker vind. Ik heb water in de waterkoker gekookt en een scheut kokosmelk in een beker gedaan. Een paar scheppen cacao in de beker met kokosmelk opgelost en daarna het kokende water er in gegoten.
Dan gewoon roeren tot alles opgelost is en proeven. Ik heb steeds een schepje cacao erbij gedaan en scheutjes kokosmelk tot ik de verhouding lekker vond. Als finishing touch een schepje rauwe honing. Let op dat je de honing er pas in doet als de chokoslademelk een beetje is afgekoeld. Bijen doen ontzettend hun best om goede stoffen in honing te stoppen en het is doodzonde als die stuk gaan door verhitting.
En dan gewoon heerlijk genieten in mijn favoriete mok.
Waar suiker en lactose energie kosten geeft kokosmelk, cacao en honing energie. Mijn buik was tot lang nadat ik het op had heerlijk warm.
En drink ik nooit meer traditionele chocomelk met slagroom? Tuurlijk wel. Af en toe in een restaurant. Gezellig met mijn lief of ander goed gezelschap.
Geniet er van
Onbeschaamdheid, wat zegt jou dat? Durf jij onbeschaamd te zijn? In mijn feed en mailbox…
Zin in een heerlijke pompoensoep dit je buik nog urenlang verwarmd en je organen lekker…
Dit artikel is voor jou als je van chocolade houdt. Chocolademelk 2.0 zeg maar. Heerlijk…
Wist je dat vitamine D3 gebrek gerelateerd is aan valpartijen met bot en heupbreuken bij…
In de winter is D3 ontzettend belangrijk om gezond en vol in je energie te…