Home » Blog » Recepten » Chokoslademelk

Chokoslademelk

door | 6 dec, 2021 | Recepten, Voeding

Ik hou van chocolademelk. Van die warme, met slagroom. En dan eerst de slagroom oplepelen en dan de pas de rest. Maar chocolademelk, zeker uit een pak, is ronduit een suikerbom en bevat lactose. Je darmflora is niet zo blij met lactose en suiker. In deze tijd met stress en kou is het heel belangrijk om goed voor je darmflora te zorgen. De charme van je darmen is dat een krachtig immuunsysteem daar begint.

Kokosmelk is wat vetter dan gewone melk en bevat veel vezels. Ik vind zelf de smaak ook lekker. Vettigheid is goed voor de transport van hormonen en geeft een verzadigd gevoel. Rauwe biologische cacao bevat magnesium en stofjes waar je blij van wordt. Je endorfinegehalte stijgt na het eten van cacao. Rauwe honing zit bomvol met antioxidanten, immuunversterkende stoffen en ontstekingsremmers.

Ik werk niet met maten of gewichten maar met gevoel. Gewoon proberen wat je lekker vind. Ik heb water in de waterkoker gekookt en een scheut kokosmelk in een beker gedaan. Een paar scheppen cacao in de beker met kokosmelk opgelost en daarna het kokende water er in gegoten.
Dan gewoon roeren tot alles opgelost is en proeven. Ik heb steeds een schepje cacao erbij gedaan en scheutjes kokosmelk tot ik de verhouding lekker vond. Als finishing touch een schepje rauwe honing. Let op dat je de honing er pas in doet als de chokoslademelk een beetje is afgekoeld. Bijen doen ontzettend hun best om goede stoffen in honing te stoppen en het is doodzonde als die stuk gaan door verhitting.

En dan gewoon heerlijk genieten in mijn favoriete mok.

Waar suiker en lactose energie kosten geeft kokosmelk, cacao en honing energie. Mijn buik was tot lang nadat ik het op had heerlijk warm.

En drink ik nooit meer traditionele chocomelk met slagroom? Tuurlijk wel. Af en toe in een restaurant. Gezellig met mijn lief of ander goed gezelschap.
Geniet er van

Over Monique

Vanuit mijn passie over alles wat energie met een mens doet vind ik het heerlijk om mijn kennis en de inspiratie die ik op doe te delen. Volg mijn blogs ter inspiratie, lering en vermaak. In mijn blogs deel ik hoe ik leerde autonoom te worden over mijn gezondheid, de regie over mijn regie in mijn eigen handen nam en wat het mij opleverde.

Daarnaast heb ik mezelf tot doel gesteld om gezond eten lekker en toegankelijk te maken. Ik deel hier mijn recepten en informatie over waarom ik bepaalde ingrediënten gebruik.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin