Home » Blog » Supplementen » Lactoferrine, de alleskunner

Lactoferrine, de alleskunner

door | 6 dec, 2021 | Supplementen, Voeding

Mijn passie is voeding en energie en dan met name wat energie en voeding doet met ons lijf. Vooral de voedingstoffen vind ik ontzettend interessant en bij alles wat ik doe denk ik daar over na. Zo stond mijn training dit weekend in het teken van arm-, en borstspieren. Yes, denk ik dan; Lactoferrine!

Lactoferrine is een eiwit die je, als je geluk hebt gehad, vooral in je babytijd in grote hoeveelheden binnen hebt gekregen via de borstvoeding. Lactoferrine zou bijdragen aan het opbouwen van het immuunsysteem en is daarom voor babies heel belangrijk. En ook als je geen baby meer bent is lactoferrine een belangrijke stof. Het kan ijzerionen samenbinden en op die manier het je eerste-lijns verdediging (je slijmvliezen) versterken. Goede slijmvliezen houden schadelijke en ziekmakende stoffen in je omgeving buiten.

Naast het optimaliseren van je slijmvliezen doet lactoferrine nog meer. Het eiwit ondersteunt je weerstand en daarmee je immuunsysteem, stimuleert je afweer tegen infecties, werkt ontstekingssremmend en antibacterieel. Ook wat betreft virussen en luchtweginfecties speelt lactoferrine een rol. Virussen zouden ijzer nodig hebben om zich te kunnen vermeerderen. Door het wegvangen van ijzer haalt lactoferrine deze voedingsbodem weg. Lactoferrine draagt er aan bij dat een (acute) infectie niet uit de hand loopt.

En waarom wordt ik dan enthousiast als ik een training doe met armspieren? Lactoferrine maakt je lichaam aan door intensieve beweging en met name in de armspieren. Door je armen te trainen verhoog je de aanmaak van lactoferrine en vooral in deze tijd waarin je weerstand toch al wat lager is kan je lijf die extra impuls goed gebruiken.

Dus, weg met die kipfileetjes en doorbreek je dag met push-ups tijdens je vaste wandeling of koffiepauze. Je lijf wordt daar blij van en je ervaart meer energie.

Heb je het gevoel dat je natuurlijke aanmaak om een reden niet voldoende is, bijvoorbeeld na een finkse luchtweginfectie of griep? Heb je een coronainfectie doorgemaakt en kom je niet op krachten? Dan kan suppletie soelaas bieden. Suppletie is altijd maatwerk en ik nodig je daarom graag uit contact met mij op te nemen voor een goed en volwaardig advies.

Over Monique

Vanuit mijn passie over alles wat energie met een mens doet vind ik het heerlijk om mijn kennis en de inspiratie die ik op doe te delen. Volg mijn blogs ter inspiratie, lering en vermaak. In mijn blogs deel ik hoe ik leerde autonoom te worden over mijn gezondheid, de regie over mijn regie in mijn eigen handen nam en wat het mij opleverde.

Daarnaast heb ik mezelf tot doel gesteld om gezond eten lekker en toegankelijk te maken. Ik deel hier mijn recepten en informatie over waarom ik bepaalde ingrediënten gebruik.

Gerelateerde artikelen

De kracht van vitamine D # 1

De kracht van vitamine D # 1

Vitamine D heeft heel veel voordelen en is van grote waarde voor je energie. Er is zo veel te vertellen over vitamine D dat ik het in èèn artikel niet kwijt kan dus worden het er waarschijnlijk 3. In dit deel leg ik je uit wat vitamine D onder invloed van de zon is, wat doet en ik geef je een aantal tips..

lees verder
Verwarmende pompoensoep

Verwarmende pompoensoep

Zin in een heerlijke pompoensoep dit je buik nog urenlang verwarmd en je organen lekker in beweging brengt (houden ze van). Een feelgoodsoep waar je energie van krijgt en die je innerlijk vuur opstookt? Dan is dit een recept voor jou!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin