Home » Blog » Recepten » Pleasure only, gezonde chocolade drank

Pleasure only, gezonde chocolade drank

door | 17 jan, 2023 | Inspiratieartikelen, Recepten

Zo een paar keer per week begin ik mijn dag met een kop chocoladedrank van biologische koudgeperste rauwe ceremoniele cacaopasta. Waarom ceremonieel? Vanwege de kleinschalige pluk, de connectie tussen de leverancier waar ik het haal en de producenten en omdat ik ervaar dat de kwaliteit gewoon goed is. Cho(k)o(s)lademelk 2.0.

Waarom rauwe biologische ceremoniele cacao

Rauwe cacao bevat magnesium, calcium, zink, antioxydanten en door de koude verwerking nog de vezels van de cacaoboon. Door de rauwe verwerking bevat het nog alle levende enzymen, vrijwel geen cacaoboter en bovenal zit er geen suiker in. De bittere smaak is ook wel even wennen in het begin. Mijn darmen en immuunsysteem vinden de drank die ik maak helemaal te gek en het brengt een relaxed begin aan de dag met meer focus vanwege stoffen als L-Tryptofaan en Fenylethylalanine. De eerste is een aminozuur wat je lichaam om kan zetten naar seretonine en de tweede is een neurotransmitter die net als endorfine stemmingsverbeterend werkt. In het sjamanisme wordt rauwe cacao ook gezien als een hartopener en als ondersteuning gebruikt bij meditaties, rituelen en ceremonies. Mijn ceremonie is vooral het maken en drinken ervan en ik doe het ook met zorg. Mijn cacao vul ik aan met speciale kruiden en een aantal olien zoals gember, kaneel, kurkuma en kruidnagel. Allemaal olien die een ontstekingremmende eigenschap hebben. Deze olien vormen samen met de antioxidanten en flavanoiden in de cacao een boost voor mijn energiehuishouding. En met een optimale energiehuishouding kan mijn immuunsysteem zijn werk goed doen en is mijn lijf in staat om al mijn inwendige werkertjes te voeden en ondersteunen.

Heerlijk verwarmend

In deze tijd is het een leuke bijkomstigheid dat deze cocoladedrank een enorm verwarmend effect heeft die heel lang aanhoudt. Dat komt door de vetten die in de cacaopasta zitten. Vetten zijn een geweldige brandstof en de toevoeging van specerijen als gember, kaneel, kurkuma en kruidnagel stookt mijn innerlijk vuurtje nog meer op. Als klap op de vuurpijl voeg ik een mix toe van gedroogde specerijen als vanille, cardemom en cayennepeper. Een feestje in een mok.

Hoe maak ik het…..

Benodigdheden:

30 gr- 40gr rauwe cacaopasta
150 – 200 milliliter water afhankelijk hoe dik je de drank wil hebben. Ik hou van een iets dikkere drank en gebruik ongeveer 150 milliliter water.
Staafmixer

Optioneel: Kaneel, cayennepeper, cardemom, gember, kurkuma, vanille en kruidnagel in poeder of in essentiele olien.

Ik breng water aan de kook en onderwijl weeg ik de pasta af op de weegschaal en doe het samen met de specerijen in een beker waar ik in kan mixen. Als het water kookt warm ik een kopje met het hete water voor omdat anders de cacaodrank snel afkoelt. Ik vind afgekoelde cacaodrank niet zo lekker. Ik vul een kopje voor de tweede keer met heet water en doe het bij de cacaopasta en de specerijen. Met de staafmixer mix ik tot er een schuimige drank ontstaat. De drank doe ik in het voorverwarmde kopje en ik zoek een heerlijke plek om er van te genieten.

Over Monique

Vanuit mijn passie over alles wat energie met een mens doet vind ik het heerlijk om mijn kennis en de inspiratie die ik op doe te delen. Volg mijn blogs ter inspiratie, lering en vermaak. In mijn blogs deel ik hoe ik leerde autonoom te worden over mijn gezondheid, de regie over mijn regie in mijn eigen handen nam en wat het mij opleverde.

Daarnaast heb ik mezelf tot doel gesteld om gezond eten lekker en toegankelijk te maken. Ik deel hier mijn recepten en informatie over waarom ik bepaalde ingrediënten gebruik.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin